Doordat we in de huidige tijd  regelmatig stress ervaren als gevolg van onze manier van leven of door invloeden van buitenaf wordt het zenuwstelsel continu belast, met alle gevolgen van dien. Hoofdpijn, slecht slapen, onrust, concentratieproblemen, een kort lontje, maar ook rug- nek- en schouderklachten vinden hun oorsprong in een grote mate van stress.

Voetreflexmassage is een onderdeel van reflexologie. Dit zijn een aantal technieken, ontwikkeld om het lichaam optimaal te laten functioneren of weer in balans te brengen. Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen die energetisch met elkaar zijn verbonden. De voeten zitten vol met de meest gevoelige zenuwuiteinden en lichaamsenergiecentra. Alle lichaamssystemen stromen door de voeten. Als je een klein deeltje bewerkt, heeft dat invloed op het geheel. Dit sluit aan bij de holistische benadering van een klacht.

Door middel van voetreflexmassage krijgt het zelfherstellende vermogen van het lichaam een impuls, zodat klachten kunnen verminderen of verdwijnen. De balans komt weer terug en de energie gaat weer stromen!

Bij het masseren van een bepaald deel van de voet, de ‘reflexzone’ beïnvloed je de corresponderende plaats in het lichaam. Het hele lichaam is weerspiegeld op de voeten. Een gevoelige plek kan duiden op een verstoring of blokkade. Massage kan deze verstoring of blokkade opheffen. 

We beginnen een voetreflexmassage altijd met een heerlijk warm voetenbadje met magnesium. Door de warmte ontspannen de voeten en vindt er een goede doorbloeding plaats.

Magnesium  is een uitermate belangrijk mineraal voor onze gezondheid:

Voetreflexmassage zorgt voor:

Voetreflex