Joyce Nijboer Laat je energie weer stromen!

Hoi, mijn naam is Joyce

Ik ben 43 jaar en woon in Neede, samen met mijn partner Jeroen en onze twee prachtige kinderen (10 en 13 jaar). Mijn eigen kinderen zijn vaak spiegels voor mij waardoor ik mijzelf steeds beter leer kennen.

Ik ben opgegroeid in Hengelo (O) en op mijn 16e verhuisde ik met mijn ouders naar Neede. Door die verhuizing moest ik ook naar een andere school. Deze overstap voelde voor mij niet goed en al snel had ik last van spanningsklachten. Daardoor ben ik gestopt met de HAVO en ben ik een MBO-opleiding (SPW) gaan volgen. In eerste instantie voelde dit voor mij als falen want ik leg de lat voor mijzelf altijd erg hoog, maar het is een heel goede keuze geweest. Deze tijd heb ik geweldig gevonden! Hier heb ik mijzelf echt verder kunnen ontwikkelen als mens. Ook heb ik ontdekt dat ik het erg leuk vind om te werken met kinderen. Eerst als onderwijsassistent op school. De keuze om hierna door te stromen naar de Pabo was voor mij heel logisch.

Na de Pabo ben ik gaan werken in het reguliere basisonderwijs. Hier merkte ik dat ik veel energie haalde uit voornamelijk de creatieve en culturele vakken. Ik vond de leerling en het welbevinden heel belangrijk. Want als je niet lekker in je vel zit, verloopt het leerproces ook moeizamer. Na 5 jaar heb ik ontslag genomen en ben gaan werken in het praktijkonderwijs, waar ik bijna 13 jaar met veel plezier heb gewerkt met jongeren. Hier was meer ruimte om de leerling centraal te stellen en te kijken naar individuele mogelijkheden en talenten, i.p.v. de leerstof voorop te stellen.

Rond 2017 merkte ik dat er iets in mij was, wat weer voor spanning zorgde. De balans tussen moeder zijn en werken viel me soms best zwaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in een lichte burn-out terecht kwam. Toen is yoga op mijn pad gekomen  en al tijdens de tweede les knapte er letterlijk iets in mijn rug, waarna ik direct emotioneel iets mocht loslaten op de yoga mat. Een heel bijzondere ervaring! 

 

Aangezien ik me altijd graag laat inspireren en vaak op zoek ben naar nieuwe kennis, heb ik me ingeschreven voor een opleiding Holistische kinder- en tieneryoga. Van daaruit ben ik yogalessen gaan geven bij ons in het dorp en verzorg ik af en toe cursussen op scholen. In diezelfde tijd ben ik ook gestart met een opleiding voor holistisch therapeut. Deze opleiding heeft bij mij echt voor een transformatie in mijzelf gezorgd. Hier heb ik mijzelf nóg beter leren kennen en vielen de kwartjes op z’n plek. Zo heb ik o.a. geleerd om van mijn hoog gevoeligheid mijn kracht te maken. Dat valt soms nog steeds niet altijd mee, maar ik weet nu met welke tools en middelen ik mijzelf weer beter in balans kan brengen en eerder mijn grenzen aan kan geven. Zo ondersteun ik mijzelf dagelijks met Reiki en beoefen ik wekelijks yoga. Ook de Schumann Resonantie is heel belangrijk geweest in mijn ontwikkeling en heeft bij mij wel voor meer bewustzijn en veranderingen gezorgd. De Schumann oefening heb ik geïntegreerd in mijn dagelijkse leven.

 

Joyce Nijboer Laat je energie weer stromen!

Na mijn burn-out ben ik wel weer teruggekeerd op school, maar mijn verlangen om op den duur iets voor mijzelf te gaan beginnen werd wel steeds groter. In 2022 voelde ik uiteindelijk dat dit nu het moment is om te stoppen met mijn huidige baan. Ondanks dat er wel ruimte was binnen de kaders om mijn werk te doen, voelde het voor mij niet meer goed. De afgelopen jaren heb ik echt geleerd om te luisteren naar mijn intuïtie en naar mijn hart. Dit is soms echt anders dan hoe mijn brein functioneert. Deze bedenkt namelijk allemaal redenen om maar niet de stap te zetten. Maar nu kwam ik op een punt dat ik echt niet anders meer kon dan mijn hart volgen. Mijn lichaam was in alle opzichten aan het protesteren en ik voelde aan alle kanten: ik moet nu een andere weg inslaan.  Het is nu tijd om de stap te nemen om mijn eigen koers te varen, moed te tonen en te vertrouwen. Is dit spannend? JA, enorm! Zorgt dit voor onzekerheid? JA! Groei ik hiervan? JA! Word mijn ziel hier gelukkig van? JA!

 

Mijn ervaring van dit hele proces, tezamen met mijn ervaring als moeder, docent en HSP-er neem ik mee als kracht in mijn praktijk. Graag zou ik al deze mooie informatie delen met zo veel mogelijk mensen. Vanuit mijn hart hoop ik je te inspireren, zodat ook jouw energie weer lekker gaat stromen!

Wil je meer weten mail mij dan op: info@joycenijboer.nl of vul het contactformulier in.

Warme groet,

Joyce

If you want to

make the world

a better place

Take a look

at yourself

and be the change

(Michael Jackson)

Overzicht  gevolgde cursussen en opleidingen:

 • Voetreflexmassage – Grow opleidingen, Eugenie Kant
 • Voetreflextherapie bij slaapklachten – Grow opleidingen
 • Metamorfosemassage – Grow opleidingen
 • Schumann resonantie trainerscursus – Anton Teuben, Schumann Instituut
 • Schumann resonantie cursus – Anton Teuben, Schumann instituut
 • Holistisch Therapeut – ZoMa opleidingen
 • Reiki II en III – ZoMa opleidingen
 • Reiki I – Rianne Leijten
 • Access Bars – Praktijk Karlijn
 • Emotiespel coaching – Jip & Jan academie
 • Traumaverwerking bij kinderen – Jip & Jan academie
 • Krachtspel coaching – Jip & Jan academie
 • Tieneryogadocent – Jip & Jan academie
 • Holistisch Kinderyogadocent – Arterre
 • Lijfkracht herstel – Praktijk Blauw
 • Reiki 1, 2, 3A – Rianne Leijten (1) en ZOMA opleidingen (2 en 3A)
 • Master Sen – Hogeschool Utrecht
 • PABO Hogeschool Edith Stein
 • SPW