Joyce Nijboer- Uitleg technieken

Het topje van de ijsberg, welke talenten zitten bij jou (nog) onder water?

Als het gaat om wie we zijn, dan gebruiken we vaak de metafoor van de ijsberg. Aan de buitenkant zien we allemaal het gedrag. Maar dat is slechts een topje van de hele ijsberg! Wat zit daar allemaal onder?

In die onderlaag, daar zitten vaak onze talenten die we nog niet naar buiten hebben gebracht. Dat komt omdat daar overtuigingen, angsten of andere blokkades zitten waardoor we onze talenten niet durven te leven. Het is tijd om naar die diepere laag te gaan en te kijken wie we in wezen zijn. We zijn uitermate krachtiger dan we zelf denken! Soms is het nodig om eerst een aantal dingen op te ruimen zodat er ruimte ontstaat om de talenten te zien. Er is moed voor nodig om je talenten te gaan inzetten. Doordat jij jezelf steeds beter leert kennen, zal dit op een zeker moment als vanzelf plaatsvinden, omdat je weer in je kracht staat en op jezelf vertrouwt.

Technieken die ik o.a. inzet tijdens een holistisch consult

Indien je echt een specifieke hulpvraag hebt en echt dieper wilt gaan kijken naar de mogelijke oorzaak van jouw klachten, dan zijn er een aantal technieken die ik hierbij inzet als middel om bij die diepere laag te komen. 

Hieronder vind je een aantal technieken die ik inzet om naar die diepere lagen in jezelf te gaan. Hierdoor leer jij jezelf steeds beter kennen. Je wordt je ook meer bewust van hoe dingen in elkaar zitten. Daardoor ben jij in staat om meer vanuit je eigen authenticiteit beslissingen te nemen en je leven vorm te geven naar hoe dat goed voelt voor jou.

Buiten deze technieken maak ik nog gebruik van vele andere methodieken waarvoor het te ver voert om die allemaal uit te werken.

MIR-methode

De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille Mettes heeft ontwikkeld in 2009. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven. 

Deze methode heeft al bij veel mensen positieve veranderingen teweeggebracht in hun lichamelijke en/of emotionele gezondheid. De resultaten verschillen enorm per persoon. Dat heeft o.a. ook te maken met wat je al eerder hebt ondernomen om vastzittende emoties los te maken en afvalstoffen uit je lichaam af te voeren.

Een belangrijk aspect bij de MIR methode is het aaien over de huid. De werking van huidcontact (zoals ook bij massage) is al vanuit meerdere methodes en studies bekend; door aanraking wordt het “gelukshormoon” oxytocine aangemaakt, waardoor je je gelukkiger gaat voelen. 

Klik op deze link om naar de website van Mireille Mettes te gaan.

Sedona methode

De Sedona Methode is een techniek die je op elk moment in staat stelt om oude pijn, patronen, afweermechanismen en niet-helpende emoties los te laten. Het is een methode om jezelf te bevrijden van in het verleden aangeleerde, beperkende gewoonten en overtuigingen.

EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT betekent letterlijk: het vrijkomen en losmaken (loslaten) van emoties.

Tijdens deze techniek komen emoties. fysieke klachten en spanningen vrij door op specifieke punten van de hoofdmeridiaan te kloppen (tappen). Daarmee transformeer je ook de klacht. Het heeft een sterke invloed op bepaalde hersengebieden doordat je op de hoofdmeridiaan klopt met een affirmatie en een aantal simpele handelingen.

Al onze herinneringen zitten energetisch opgeslagen in ons lichaam. Het lichaam houdt deze belastende herinneringen, met de daarbij behorende spanningen, angsten en dergelijke, vast. Door te tappen ga je het lichamelijke energiesysteem weer herstellen omdat je verstoringen wegtapt. 

 Systemisch werk, opstellingen

Ieder mens ontwikkelt overtuigingen, patronen en afweermechanismen om oude pijn en verdriet- ontstaan vanuit onvervulde behoeften- niet te hoeven voelen.

Systemisch werk is een houding om naar de samenhang van de delen in het geheel te kijken.

Voorbeelden van systemen:

  • Het menselijk lichaam
  • een familie
  • Een organisatie
  • een afdeling
  • een tijdelijke groep, bijvoorbeeld een studiegroep

Opstellingen zijn een hulpmiddel om in het systemisch werk informatie boven tafel te krijgen die anders niet beschikbaar is. Tevens is het een manier om helende bewegingen tot stand te brengen die tot op een diep niveau gevoeld en verwerkt worden.

Klankschalen

Klankschalen zijn ronde, metalen schalen. Ze bestaan uit verschillende metalen lagen: goud, zilver, kwikzilver, koper, ijzer, tin en lood. Ze zijn meestal afkomstig uit Tibet, Nepal of India. Van oudsher is de klankschaal gebruikt om te helen en het lichaam aan te zetten tot genezing.

De vibratie van de klankschaal is voor iedereen tastbaar. Het gevoel is duidelijk en gaat door iedere cel van je lichaam.

Afhankelijk van de hulpvraag, kan het zijn dat ik de klankschaal gebruik tijdens een behandeling. Kijk op deze pagina voor een uitgebreidere uitleg over hoe ik met de klankschaal werk.